HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Sahi siz o referandumda nelere HAYIR dediğinizin farkında mısınız acaba?

Ne kadar da çabuk uyum sağladık şu “Başkanlık Sistemi” adlı anti-demokratik, insanlık dışı, çağdışı ve demokrasi karşıtı ucubeye de, b...


Ne kadar da çabuk uyum sağladık şu “Başkanlık Sistemi” adlı anti-demokratik, insanlık dışı, çağdışı ve demokrasi karşıtı ucubeye de, bir an önce seçim gelsin istiyoruz.

Gelsin de, "Erdoğan’dan kurtulalım, tek adamlığa oylarımızla son verelim” moduna ne kadar da çabuk giriverdik.

Peki bu arada neden hep, “Erdoğan’dan kurtulalım” derken, “Başkanlık Sistemi” adlı anti-demokratik, insanlık dışı, çağdışı ve demokrasi karşıtı ucubeyi oylayacağımızı unutuyoruz veya göz ardı ediyoruz.

Oysa ki, bir önceki seçimimizde bize dayatılan böyle bir sisteme HAYIR demedik mi yine kendi oylarımızla. O referandumda HAYIR dediğimiz bir şey için şimdi neden “sandıklar kurulsa da, oy versek” diyebiliyoruz.

O referandumda, doğrusunu yaparak, “siktir” çeker gibi HAYIR çektiğimiz “Başkanlık Sistemi”ni şimdi neden oylayacağız? Ya da o referandumda neden HAYIR dedik ve neye HAYIR dedik? O zaman mı delirmiştik, yoksa şimdi mi deliriyoruz?

Sadece “Başkanlık Sistemi”ni oylayacak olmamızla bitmiyor saçmalamak… Bir de, “Başkanlık Sistemi”ne kuyruklanmış milletvekili seçimi var. O referandumda "Başkanlık Sistemi"ne HAYIR diyen bizler, bir de buna HAYIR dememiş miydik?

Bırakın gensoruyla hükümet düşürmeyi, basit, sıradan bir soru önergesi verilmesi bile yasalardan çıkarılmış, ortadan kaldırılmış bir meclisin üyelerini mi seçeceğiz? Başkanın bir cümlesiyle feshedebileceği bir meclise vekil göndermenin oylamasına dünyanın neresinde rastlayabilirsiniz? Bu sistemle birlikte, artık olmayacak olan bir meclise vekil gönderme seçiminin demokratik bir yanı var mı? Ya da bunun adına sizler seçim mi diyorsunuz?

Erdoğan dışında bir başkası da başkan seçilebilir. Peki bu kişi Erdoğan olmayacağı için, “Başkanlık Sistemi”nin anti-demokratikliği, insanlık dışılığı, çağdışılığı, gericiliği ve demokrasi karşıtlığı ortadan kalkmış mı olacaktır. Utanmayın ve bu soruya, kendi kendinize, içinizden bile olsa bir cevap verin.

Sahi siz o referandumda nelere HAYIR dediğinizin farkında mısınız acaba?

İçinizden bir tekinizin bile bu soruya bir cevap veremeyeceğini düşünmüyorum. Hiç birinizin bu kadar geri zekalı olduğunuzu sanmıyorum çünkü… (HAYRİ GÜNEL)

Business News