HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ali Palabıyık ve Mahmut Uslu aslında "neden" değil, bir "sonuç"tur!

Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde nefesleri kesen, 5 kırmızı kart ve 2 penaltının olduğu maçta Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı 2...

Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde nefesleri kesen, 5 kırmızı kart ve 2 penaltının olduğu maçta Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Siyah - beyazlı ekip bu sezon ilk kez mağlup oldu. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelede konuk ekip Beşiktaş'ın golünü 87. dakikada Babel atarken ev sahibi Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 20. dakikada penaltıdan Giuliano ve 86. dakikada penaltıdan Janssen kaydetti. Maçın 43. dakikasında Quaresma, 45. dakikasında Neto, 85. dakikada Atiba, 88. dakikada İsmail Köybaşı ve maç sonu Oğuzhan kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 11'e yükseltirken, Beşiktaş 13 puanda kaldı ve zirve mücadelesinde yara aldı.


MAÇ HAKKINDA KISA NOTLAR

Hakem tarafından verilen Fenerbahçe lehine verilen 2 penaltı da doğruydu. Ama Beşiktaş'ın lehine verilmeyen penaltılar... Hakem, ne olursa olsun, Fenerbahçe'nin yarıştan bu kadar erken kopmamasına yönelik olarak sahaya "çık(artıl)mıştı"... Kendi ceza sahanda rakibin ayağına, topuğuna ya da aşiline basarsan bu dünyanın her yerinde penaltıdır! Cenk'e yapılan tam da buydu... Ozan ise kolunu ve elini top temasından ve yön değişmesinden hemen sonra çektiği için bu da penaltıdır... Güneş'in atılması ise tam bir komedidir... Çünkü Valbuena'ya faul yapılmamış, tersine rövaşatayı beceremediği için kendisi düşmüştür...Bu arada, Negredo ofsayt falan değildi, gol güme gitti! bu hakeme bir daha böyle maçlar verilir mi? onu geçtik, bir daha maç verilir mi?
Hep böyle oluyor bu işler bu ülkede...3 büyüklerin hep yarışın içinde olmasına "ÖZEN" gösteriliyor...Çünkü işin içinde spor değil, ticaret var, para var... Türkiye nüfusunun yüzde sekseni 3 büyüklerin taraftarından oluşuyor... Ne kadar çok taraftar, o kadar decoder... bütün hesap, her şey bunun üzerine kurulu... decoder satılmaz ise, "havuz" önce su kaçırmaya başlar, sonra da kurur...Ali Palabıyık neden değil, sadece bir sonuç...yazık ve çok yazık, her şeyi hep beraber öldürüyoruz...insan "karşı çıktığı" ölçüde insandır. Karşı çıkmak onurdur, şereftir, haysiyettir artık...Anlamıyor musunuz!!! GAZETE DEMOKRAT

MAÇIN HİKAYESİ

Stat:Ülker

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan

Fenerbahçe: Kameni, Isla, Neto, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 75 İsmail Köybaşı), De Souza, Ozan Tufan, Giuliano, Mehmet Ekici (Dk. 46 Mehmet Topal), Valbuena (Dk. 69 Alper Potuk), Janssen

Beşiktaş: Fabricio, Medel (Dk. 81 Tolgay Arslan), Pepe, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca (Dk. 58 Negredo), Babel, Cenk Tosun (Dk. 77 Lens)

Goller: Dk. 20 Giuliano (Penaltıdan), Dk. 86 Janssen (Penaltıdan) (Fenerbahçe), Dk. 87 Babel (Beşiktaş)

Kırmızı kartlar: Dk. 43 Quaresma, Dk. 85 Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Maç bittikten sonra) (Beşiktaş), Dk. 45 Neto, Dk. 88 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 23 Janssen, Dk. 30 Mehmet Ekici, Dk. 77 Alper Potuk, Dk. 90+5 De Souza (Fenerbahçe), Dk. 44 Caner Erkin, Dk. 77 Medel, Dk. 78 Tosic, Dk. 90+3 Babel, Dk. 90+5 Negredo (Beşiktaş)

ÖNEMLİ DAKİKALAR

18. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan ortasında ceza sahasında Medel ile ikili mücadeleye giren Janssen yerde kaldı. Maçın hakemi Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. 20'nci dakikada penaltıyı kullanan Giuliano, meşin yuvarlağı kaleci Fabricio'nun sağından ağlarla buluşturdu: 1-0

43. dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın 41. dakikasında sarı kart gören Quaresma, 2 dakika sonra Mehmet Ekici'yle girdiği mücadelenin ardından hakem Ali Palabıyık'tan ikinci sarı karttan kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

45. dakikada bir kırmızı kart da Fenerbahçe gördü. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Cenk Tosun, Neto'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık, bariz gol şansı olduğu gerekçesiyle son oyuncu olan Neto'yu doğrudan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

85. dakikada Fenerbahçe, bir kez daha penaltı kazandı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Giuliano'nun şutunda meşin yuvarlağa Hutchinson'ın elle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Ali Palabıyık müsabakada ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Palabıyık, Hutchinson'ı da ikinci sarı karttan oyundan attı. 86'ncı dakikada penaltı atışını kullanan Janssen, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

87. dakikada Beşiktaş, farkı 1'e indirdi. Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında, Oğuzhan Özyakup'un ortasında arka direkte Negredo'nun kafayla indirdiği topu Babel kafayla filelere yolladı: 2-1

88. dakikada hakem Ali Palabıyık, İsmail Köybaşı'yı Oğuzhan Özyakup'a sert faul yaptığı gerekçesiyle doğrudan kırmızı kartla oyundan attı.


VOLKAN DEMİREL İLK KEZ

Süper Lig 6'ncı haftasında oynanacak olan Fenerbahçe - Beşiktaş maçı öncesi yıllardır süregelen Kadıköy rutini bozuldu. 2006-2007 yılından bu yana Kadıköy'de oynanan tüm Beşiktaş maçlarında sarı-lacivertli formayla ilk 11'de sahaya çıkan Volkan Demirel, ilk kez 11'in dışında kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bugün oynanacak mücadelede kaleyi Carlos Kameni'ye emanet etti. Sarı-lacivertli ekip, yeni adıyla Ülker Stadyumu'nda Beşiktaş'a karşı Volkan Demirel'in ilk 11'de oynadığı hiçbir maçta rakibine galibiyet yüzü göstermezken, Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı Kadıköy'deki son mağlubiyetini 2004-2005 sezonunda Rüştü Reçber'in kaleyi koruduğu maçta almış ve rakibine 4-3 yenilmişti.

CANER ERKİN'E TEPKİ

Caner, Fenerbahçe taraftarının tepkisinden sonra kendisini çağıran Beşiktaş taraftarının önüne geldi ve diz çökerek Siyah Beyazlı taraftarları selamladı. Derbi maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Beşiktaşlı Caner Erkin'e Sarı-lacivertli taraftarlardan tepki geldi. Bunun üzerine Beşiktaş taraftarları Caner Erkin'i tribünlere çağırdı. Caner Erkin de Siyah-beyazlılar için ayrılan tribünleri dizlerinin üzerine çökerek selamladı. Bu selamlamanın ardından da Sarı-laciverti taraftarlar uzun süre milli futbolcuya tepkilerini sürdürdüler.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ 8 KİŞİ İLE KADIKÖY'DEYDİ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kadıköy'e gelmeyeceğini daha önce açıklamıştı.Fenerbahçe derbisine siyah-beyazlı kulüpten 2'nci Başkan Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Hakan Özköse, Cihat Kumuşoğlu, Berk Hacıgüzeller, Emre Kocadağ ve Hüseyin Mican Ülker Stadyumu'na geldiler.

DERBİ STADI DOLDURDU

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan maça yoğun ilgi gösterildi. 52 bin 500 kişi kapasiteli statta 2 takım taraftarları da kendilerine ayrılan yeri tamamına yakın doldurdu.


PALABIYIK GÜNEŞ’İ TRİBÜNE GÖNDERDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, itiraz ve hakaret ettiği sebebiyle tribüne gönderildi.
Süper Lig'in 6'ncı haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, tribüne gönderildi. 67'nci dakikada Pepe Valbuena kontağına Valbuena lehine faul veren hakem Ali Palabıyık'a şiddetli itirazda bulunan ve görev alanını ihlal eden Şenol Güneş, 4'üncü hakem tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Ancak itirazlarını sürdüren ve hakaret ettiği hakem tarafından belirlenen tecrübeli çalıştırıcı oyun alanından çıkarıldı.
Maçın hakemi Ali Palabıyık, mücadeleyi durdururken Güneş'e tribünü işaret etti. Beşiktaş'ın çalıştırıcısı bu karar karşısında öfekli bir şekilde tribünün yolunu tuttu. Güneş'in bulunduğu tribünde Fenerbahçe taraftarlarının yoğun olması sonrasında polis orada koridor oluşturdu.


MAHMUT USLU ADLI ŞAHISTAN YİNE TUHAF AÇIKLAMALAR… “NEGREDO 4,5 METRE OFSAYTTI, BUNUN TARTIŞILACAK BİR YANI YOK”

Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği 5 kırmızı kartın çıktığı olaylı derbi maçın ardından ilginç açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Hakemin performasından çok mutlu olmadıklarını söyleyen Uslu, "Hakemden memnun değiliz. Fikret Orman sürekli konuşarak hakemleri baskı altına alıyor. Hakeme gördüklerini çalsın diyor. Bugün gördüğünü çalmadı. Beşiktaş 2 kırmızı kart daha görmeliydi. Bakıldığında bugünkü iki penaltı kararı da doğru" diye konuştu.

"MART AYI GELMEDEN AĞLAMAK OLMAZ"

Alvaro Negredo'nun attığı golün ofsayt gerekçesiyle sayılmaması hakkında da konuşan Uslu, "Tekrarlıyorum, bugün hakemden memnuz değiliz ama Negredo'nun pozisyonunun tartışılacak bir yanı yok. Pozisyon 4.5 metre ofsayt. Mart ayı gelmeden ağlamak olmaz" dedi.


TOLGAY VE BABEL ARASINDA SERT TARTIŞMA

Beşiktaşlı futbolcular Tolgay Arslan ile Babel arasında oldukça gergin geçen Fenerbahçe maçının son dakikalarında sert bir tartışma çıktı.

Oldukça gergin geçen ve Beşiktaş'tan üç, Fenerbahçe'den de 2 oyuncunun kırmızı kart gördüğü derbinin son dakikalarında mücadeleye damga vuran bir an yaşandı.
Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona eren mücadelenin 90+3'üncü dakikasında Tolgay Arslan ile Babel arasında tartışma çıktı.

DERBİ ÖNCESİ GÖZALTILAR

Derbi öncesinde taşkınlık yaptıkları iddia edilen 30 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Ülker Stadyumu'nda oynanacak Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesi 30 Siyah-beyazlı taraftar gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, çeşitli gerekçelerle 30 Beşiktaş taraftarını gözaltına alarak, stada girişlerini engelledi.

AYKUT KOCAMAN – ŞENOL GÜNEŞ GERGİNLİĞİ

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş galibiyetini değerlendirdi. Hakemin iki taraf aleyhine de ciddi kararlar verdiğini belirten Kocaman, yaşanan gerginlikle alakalaı olarak ise, "Ben Şenol hocanın bizim tarafa doğru bir şeyler söylediğini duydum. 'Anlamadım' dedim, sonra bir şeyler daha söyledi, onları da anlamadım. Bu kadar." yorumunu yaptı.

“HAKEM KARARLARINI SİZİN TAKDİRİNİZE BIRAKIYORUM

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yardımcısı Şeref Çiçek, basın mensuplarının karşısına çıktı.

Güneş, maç sırasında tribüne gönderildiği için Güneş'i temsilen basın toplantısına katılan Çiçek, "Şenol Güneş müsabakadan önce rakip ne yaparsa yapsın biz güzel futbolumuzu oynayalım, kendimizi geliştirmeye çalışalım ve galibiyet için oynayalım dedi. Ama maç içerisinde öyle şeyler yaşandı ki, hem rakibimiz Fenerbahçe'nin, hem de bizim bölüm bölüm iyi oynadığımız dönemler olmasına rağmen maç, iyi futbol oynanacak bir ortamın dışına çıktı" diye konuştu.

RB Leipzig maçına odaklanacaklarını söyleyen Çiçek, "Leipzig maçı sonrası tekrardan lige döneceğiz. Böyle devam edeceğiz. Hakem kararlarını ve bu maçı sizin takdirinize bırakıyorum. Kulübümüz de maçla ilgili gerekli açıklamaları yapacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

OĞUZHAN’DAN KIRMIZI KART AÇIKLAMASI: “KÜFÜR ETMEDİM”

Beşinci kırmızı kart da Oğuzhan'a çıktı
Mücadelenin son bölümünde hakem Ali Palabıyık'a yoğun itirazda bulunan kaptan Oğuzhan Özyakup'a da kırmızı kart çıktı.

Beşiktaş Kaptanı Oğuzhan Özyakup, son düdük çaldıktan sonra kırmızı kart gördü. Yıldız futbolcu maç sonunra sinirli bir şekilde Palabıyık'ın yanına gitti.

Oğuzhan Özyakup ile birlikte maçta toplam 5 kırmızı kart çıktı.

Mücadelede Ricardo Quaresma, Luis Neto, İsmail Köybaşı ve Atiba Hutchinson oyun içinde kırmızı kart gören oyunculardı.

Hakem Ali Palabıyık ayrıca Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i 78. dakikada tribüne gönderdi. Palabıyık mücadelede 9 kez sarı kartına başvurdu.

ÖZYAKUP: KÜFRETMEDİM

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, 2-1 kaybettikleri Fenerbahçe derbisi sonrası stat çıkışında kırmızı kartla ilgili konuştu. Stattan ayrılırken basın mensuplarının sorusuna kısa bir yanıt veren Oğuzhan, "Küfür etmedim. Maçtan sonra itiraz ettim. O da sarı kart gösterdi" ifadelerini kullandı


“ŞENOL GÜNEŞ SOYUNMA ODASINDA…”

Beşiktaş'ın file bekçisi Fabri, Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olduğu derbi sonrası açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın kalecisi Fabri, Fenerbahçe karşısında alınan 2-1'lik yenilginin ardından açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe karşısında iyi mücadele ettiklerini ifade eden Fabri, "Buraya kazanmak için geldik, üzgünüm. Baktığımız zaman pozisyonlara ortaya iyi bir oyun çıkmadı, çok fazla kart vardı. Bizim adımıza üzgün" dedi.

Şenol Güneş'in kendilerini tebrik ettiğini belirten Fabri, "Biz bu maça futbol oynamak için çıktık. Maçtan sonra da hocamız soyunma odasında bize teşekkür etti. Biz elimizden geleni yaptık ancak bazı şartlar bu sonucu doğurdu" ifadelerini kullandı.

Business News