HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

"Prof. Yüksel Taşkın akademidir be! Yalanlarınızla kirletemeyeceksiniz"

İhraç edilen 330 akademisyenin 115'i Barış Akademisyeni! "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı barış bildirisini imzalayan ...

İhraç edilen 330 akademisyenin 115'i Barış Akademisyeni!
"Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı barış bildirisini imzalayan 115 akademisyen ihraç edildi


Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname  (KHK) yayımlandı. KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin 115'ini Güneydoğu'daki çatışmaların durdurulması talebiyle "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı barış bildirisini imzalayan akademisyenler oluşturdu. İhraç edilen akademisyenler arasında çok sayıda Eğitim Sen üyesi akademisyen de yer aldı.

Toplamda 72 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi 34 ihraçla barış akademisyenleri de en çok ihraç edilenler arasında bulunuyor.

Ankara Üniversitesi’ni 22 ihraçla Marmara Üniversitesi takip etti. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden 15, Anadolu Üniversitesi’nden de 18 ‘barış akademisyeni’ KHK’yla ihraç edildi.

Liste şöyle; Adnan Menderes Üniversitesi (iki), Anadolu Üniversitesi (18), Ankara Üniversitesi (34) Atatürk Üniversitesi (bir), Balıkesir Üniversitesi (bir), Bartın Üniversitesi (bir), Beykent (bir), Bingöl Üniversitesi (bir), Çukurova Üniversitesi (iki), Doğuş Üniversitesi (iki), Dumlupınar Üniversitesi (bir), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (bir), Giresin Üniversitesi (iki), Iğdır Üniversitesi (bir), Ayvansaray Üniversitesi (bir), Bilim Üniversitesi (iki), Yeni Yüzyıl Üniversitesi (bir), Kırıkkale Üniversitesi (bir), Marmara Üniversitesi (22), Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (bir), Trakya Üniversitesi (bir), Uludağ Üniversitesi (iki), Yıldız Teknik Üniversitesi (15).

KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin tam listesi
En fazla ihraç Ankara Üniversitesi'nde yaşandı

Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname  (KHK) yayımlandı. KHK ile Yüksek Öğretim Kurumu'nda 330 akademisyen ihraç edildi.

Bir öncek KHK ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden (İLEF) 4 akademisyen ihraç edilirken son KHK ile İLEF'ten 11 akademisyen daha ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Nur Betül Çelik, Mine Gencel Bek, Funda Başaran Özdemir, Funda Şenol Cantek, Ülkü Doğanay da yer alıyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden (Mülkiye) Ahmet Haşim Köse, Murat Sevinç, Pınar Ecevitoğlu, Gökçen Alpkaya, İlhan Uzgel, Murat Sevinç ihraç edildi.

Güneydoğu'da yaşanan çatışmalara karşı "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu da ihraç edildi.   Listede bildiriyi imzaladığı için bir süre tutuklu kalan Yard. Doç. Meral Camcı da var.

Marmara Üniversitesi’nden Yüksel Taşkın ve Baran Alp Uncu da ihraç edilen kişiler arasında.


"Prof. Yüksel Taşkın akademidir be! Yalanlarınızla kirletemeyeceksiniz!"

Öğrencisi ihraç edilen akademisyen Taşkın'ı anlattı: Birinci sınıfta ders arasında rüyamı anlattığımı bilirim

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Marmara Üniversitesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Yüksel Taşkın da ihraç edilen 330 akademisyen arasında yer aldı.

Taşkın'ın ihraç edildiğini haber verdiği bir öğrencisi Twitter'da paylaştığı mesajda "Hak ettiği görevine geri gelecek Yüksel Hoca. Çünkü tertemiz bir insan, bir arkadaş, hoca. Yalanlarınızla kirletemeyeceksiniz." ifadelerini kullandı. "@duygumia" adlı hesaptan paylşılan mesajlar şöyle: