HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Devlet Güçleri Cizre’de Katlettikleri Kadınların Çıplak Bedenlerini Teşhir Ettiler

Cizre'de insanlık suçu işleyen AKP'nin özel savaş aygıtlarının daha önce Varto'da olduğu gibi Cizre'de de katlettiği k...


Cizre'de insanlık suçu işleyen AKP'nin özel savaş aygıtlarının daha önce Varto'da olduğu gibi Cizre'de de katlettiği kadın bedenini teşhir ettiğine dair bir fotoğraf sosyal medyaya düştü. Fotoğraflarda katledilen kadınları göğüs ve baldır bölgelerinde işkence izleri görülüyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2 aydır halka yönelik her türlü katliama imza atan AKP'nin sınırsız yetkilerle donattığı ve yaralıları dahi benzin dökerek veya bombalayarak katletmekten geri durmayan özel savaş aygıtları, katlettiği kadınların cenazelerine işkence ediyor. Cizre'den çekildiği belirtilen bir fotoğraf, bir kadının katledildikten sonra soyularak fotoğraflarının çekildiğini gösteriyor. Ve özel savaş aygıtları bu fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak, kadın bedeni üzerinden yürüttüğü savaşta insanlık tarihine bir kara leke daha ekliyor. İki ayrı fotoğraftan birinde tıpkı 90'larda kadın gerillalara uygulanan işkence uygulandığı görülüyor. Kadının göğüs kısmına işkence edilip bıçakla kesildiği görülürken ikinci fotoğrafta ise çıplak teşhir edilen kadının baldır kısmının bıçakla kesildiği ve işkence edildiği görülüyor.

Daha önce Varto'da YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) katledildikten sonra çıplak bedenini teşhir etmişti. Büyük bir infiale yol açan bu fotoğraftan sonra kadınlar "Ekin Wan direnişimizin çıplak halidir" ve "Devlet zulme soyunduğunda kadınlar direniş giyinir" sloganı ile eylemler başlatmıştı.

Katledilen kadının kimliği konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamazken, KJA konuya dair yazılı açıklama yayınladı.

KJA, Cizre'de yapılan katliamlara bir yenisinin daha elendiğine dikkat çekti. Kadın bedeni üzerinde yürütülen savaşa karşı tüm kadınlara ayağa kalkma çağrısının yapıldığı açıklamada bunlar belirtildi: "Tecavüzcü devlet aklının kadın bedeni üzerinde yürüttüğü kirli savaş var.

Temmuz ayından bu yana faşizmin Saray gladyosu Kürdistan'ın bir çok ilçesinde ölüm ablukalarıyla topyekun bir savaş konseptini devre sokmuş ve her gün yürütülen bu çirkin, vahşi savaşa yeni bir insanlık suçu işleyerek tüm uluslararası kamuoyunun göz önünde kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden sivil katliamlar gerçekleştirilmektedir. 59 gündür ölüm ablukasının sürdüğü Cizre ilçesinde vahşet bodrumların da yaptığı katliamlara her gün yenisini ekleyerek bir insanlık kırımı gerçekleştirmektedir.

Devlet aklının kadın bedeni üzerinden geliştirdiği tecavüz kültürü, erkekleşmiş olan savaş ve işgal zihniyetinin çirkin yüzüne her gün bir yenisi daha eklenmektedir. Zorba ve sömürgeci erkek aklı savaş dönemlerinde ilk kadını ve kadın bedenini hedeflemektedir. Adeta kadın bedeni üzerinde toplumu aşağılama, sindirme, geri çekme, özgürlük mücadelesinden alıkoyma yöntemlerine girişilmiştir. Bugün Kadın Özgürlük Mücadelesi'nin gelmiş olduğu düzey, toplum içinde özgürlük yaşamını örmesi ve inşasının öncülüğünü yapması AKP'nin korkulu rüyası haline gelmiştir.

Bizler özyönetim direnişleriyle beraber kadın bedeni üzerinden boyutlandırılan kirli savaş stratejilerinin ne ilk ne de son olduğunun farkındayız. 10 Ağustos'ta Muş Varto ilçesinde Kevser Eltürk (Ekin Wan) şahsında gerçekleştirilen vahşi ve barbarca saldırının esasta kadın özgürlük mücadelemize ve ideolojik çizgimize yönelik olduğunu ve bunun asla bizleri mücadelemizden koparamayacağını ifade etmiştik. Bu gün gelinen aşamada tekrar özel savaş aygıtlarının sosyal medya sayfalarına servis ettiği vahşet fotoğraflarına tanık oluyoruz.


Biliyoruz ki kadın bedenine yapılan her saldırı esasta kadının özgürlük tutkusuna yapılmış bir saldırıdır. Kadın bedenine yapılan her saldırı kadınların mücadele iradesine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırılar bizleri ne mücadele azminden ne özgürlük tutkusundan nede örgütlü irademizden koparmayacaktır. Bir kez daha diyoruz ki bu zulüm ve vahşet yayan kirli savaş saldırıları bizleri asla mücadelemizden geriye düşürmeyecektir. Bizler KJA olarak bütün alanlarda tüm kadınları bu saldırılara karşı ayağa kalkmaya ve her yerde en üst düzeyde tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz."DİHA

VİDEO