HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

‘Kadınların merkezinde olduğu hiçbir direniş yenilmez!’

Maltepe Üniversitesi yönetim binasını işgal eden işçiler gözaltından çıktıktan sonra yine eylemdeydi Maltepe Üniversitesi’nin direni...

Maltepe Üniversitesi yönetim binasını işgal eden işçiler gözaltından çıktıktan sonra yine eylemdeydi
Maltepe Üniversitesi’nin direnişçi işçileri bugün (25 Şubat) üniversitenin yönetim binası olan köşkü işgal etmiş ardından direnişçi işçiler ve  DİSK Genel Sekreteri ve Devrimci Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu göz altına alınmıştı. Gözaltından çıkan işçiler akşam saatlerinde tekrar eylemdeydi.
İşgal eylemi ve gözaltındaki işçilerin serbest bırakılmasının ardından işçiler 17.30’da yürüyüş gerçekleştirdi. Direniş çadırından başlayan yürüyüş hastane etrafı dolaşılarak devam etti. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atıldı. Yürüyüş boyunca kadın işçiler en önde, yumrukları sıkılı haykırdı “Direne direne, direnişle zafere!”
İşçiler hastane önüne ulaştıklarında ise “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz!” diyerek hastane yönetimine seslendi.
Maltepe meydana ulaşıldığında DİSK Genel Sekreteri ve Devrimci Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir konuşma yaptı. Çerkezoğlu 80 gündür direnen işçilerin ilk günkü coşku ve kararlılıklarıyla bir arada, tek yürek olduğunu söyledi. Kadınların merkezinde olduğu hiçbir direnişin yenilmeyeceğini ifade eden Çerkezoğlu “Zafer direnen emekçinin olacak. Zafere inanmış işçilerden, özellikle de kadın işçilerden korkun!” dedei.
Yürüyüşün ardından  #direnişçi çadırında halay kuruldu.
maltepe-devsaglık-is (5)
maltepe-devsaglık-is (6)
maltepe-devsaglık (2)
maltepe-devsaglık (1)

maltepe-halay