HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Pakistan'da Taliban Vahşeti... Okulu Bastılar... Çoğu Çocuk 148 ölü! (VİDEO)

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı kişiler bir okuldaki yüzlerce öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Şu ana kadar 148 öğrenci ve öğ...

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı kişiler bir okuldaki yüzlerce öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Şu ana kadar 148 öğrenci ve öğretmenin öldüğü saldırıyı Taliban üstlendi.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde gerçekleşen olayda, silahlı kişiler bir askeri okulu bastı.
AFP'ye konuşan Pakistanlı yetkililer, halen devam eden saldırıda çoğu çocuk 130 kişinin öldüğünü belirtti. Anadolu Ajansı, olayda 122'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.
DÖRT MİLİTAN ÖLDÜÜzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları bildirildi. Polis okulu güvenlik kordonuna alırken, militanların her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü. Okula saldıran militanlardan dördünün öldüğü açıklandı.
Saldırıya uğrayan okulun, Pakistan'da ordu tarafından idare edilen 146 okuldan biri olduğu belirtildi. 10 ila 18 yaş arasındaki öğrencilerin okuduğu okulda, askeri personel ve sivillerin çocuklarının eğitim gördüğü açıklandı.
Taliban'ın 'Tahrik-i Taliban Pakistan' adı verilen bir kolu saldırıyı üstlenirken, okula giren altı militana yaşları büyük öğrencileri öldürme emri verdikleri bildirildi.
"AYNI ACIYI HİSSETSİNLER DİYE..."
Reuters'ın haberine göre, Taliban sözcüsü Muhammed Umar Horasani, "Ordunun okulunu seçtik çünkü hükümet bizim ailelerimizi hedef alıyor. Onların da bu acıyı hissetmesini istiyoruz" dedi.
Pakistan Ordusu'nun kurtarma operasyonu başlattığını bildiren Anadolu Ajansı, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını belirtti.
Saldırı sırasında okulda 500 öğrenci ve öğretmenin olduğu tahmin ediliyor.
ÜÇ GÜN YAS İLANI
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, Peşaver'deki kanlı okul baskının ardından bölgeye hareket etti.
   
Peşaver kentinin bağlı olduğu Hayber Paktunhva eyalet yönetimi de üç günlük yas ilan etti.
 
 
 

VİDEO