HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Saldırganlar El Kaide mi? (VİDEO)

İlk belirlemelere göre saldırıda 1 polis memuru ile 1 jandarma şehit oldu. 1 kamyon sürücüsü hayatını kaybetti. 2 ’si ağır 4'de yar...

İlk belirlemelere göre saldırıda 1 polis memuru ile 1 jandarma şehit oldu. 1 kamyon sürücüsü hayatını kaybetti. 2 ’si ağır 4'de yaralı var.

Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde silahlı bir grup, otoyolda sürücüsünü öldürüp gasp ettikleri kamyoneti durdurmak isteyen polis ve askerlerle çatıştı. 1 jandarma ile 1 polis memuru hayatını kaybederken, 4 asker de yaralandı. Başbakan Erdoğan ile İçişleri Bakanlığı’ndan kayıp güvenlik mensubu sayısına ilişkin farklı açıklamalar uzun süre bilgi kirliliğine neden oldu.
KAMYON SÜRÜCÜSÜNÜ ÖLDÜRÜP ARACINI GASP ETTİLER!
Saldırı Ulukışla-Adana otoyolu 7′nci tünel çıkışı Gedelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, otoyolun Gedelli Viyadüğü tünel çıkışında bir grup silahlı saldırgan, durdurdukları 55 K 0988 plakalı kamyonetin sürücüsünü öldürüp gasp etti.
EMNİYET GÜÇLERİ TAKİBE ALDI
Saldırganlar Ulukışla istikametine giderken, görgü tanıkları, olayla ilgili polise ihbarda bulundu. En yakın bölgedeki polis ve jandarma timleri, otoyolda önlem alarak saldırganların bulunduğu kamyoneti takibe aldı.
JANDARMA’NIN DUR İHTARINA ATEŞ AÇARAK KARŞILIK VERDİLER
İddiaya göre, Gedelli viyadüğünde fark edilen kamyonet durdurulmak istenince çatışma çıktı. Kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar, 1 rütbeli jandarma ile 1 polis memurunu öldürdü, 4 askeri de yaraladı.
Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef olup camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı. Yaralı askerler, Niğde Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINI REHİN ALDI
Buradan kaçan kamyonette bulunan saldırganlardan biri de yaralı halde Ulukışla İlçesi Eminlik 112 Acil Servis’e getirildi. Saldırganlar, sağlık çalışanlarını rehin alıp, arkadaşlarının tedavi edilmesini istedi. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Bu arada çatışma sırasında bir sivil yolcu otobüsüne de kurşun isabet ettiği ve camlarının kırıldığını ileri sürüldü. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyonlar yapılıyor.
SURİYE İDDİASI
DHA’nın görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre şahısların Suriyeli oldukları iddia ediliyor. Saldırganlardan 2 kişinin yaralı halde yakalandığı da gelen bilgiler arasında.
EMNİYET GÜÇLERİ ALARMDA!
Saldırganların Aksaray’a kaçma ihtimali üzerine polis alarma geçti. Polis, Aksaray- Adana karayolunda bariyerler oluşturup önlem aldı. Saldırının ardından Aksaray yönüne kaçan ve içerisinde Suriyelilerin olduğu iddia edilen kamyonetin yakalanması için jandarma ve polis bölgede operasyon başlattı. Aksaray polisi de, Aksaray- Adana karayolu girişinde önlem aldı. Bariyer oluşturulup, yol daraltılırken, çelik giyen yaklaşık yüz polis uzun namlulu silahlarla beklemeye başladı. Polis, kentin farklı noktalarında da önlemlerini artırdı

Business News