HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

O reklam hala TV kanallarında gösterilmeye devam ediyor

YSK, AKP'nin büyük bir şovla duyurduğu reklam filminin durdurulmasına karar verdi. Ancak reklam hala TV kanallarında gösterilmeye de...

YSK, AKP'nin büyük bir şovla duyurduğu reklam filminin durdurulmasına karar verdi. Ancak reklam hala TV kanallarında gösterilmeye devam ediyor.

YSK, AKP’nin dün yayına giren reklamı için yayın yasağı koydu. YSK’nın AKP’nin bayrak reklamına koyduğu bu yayın yasağı için CHP ve MHP’nin başvurusu üzerine olduğu öğrenildi.
Gelen başvuruyu değerlendirmek üzere toplanan YSK, AKP’nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nda Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oy birliği ile karar verdi. Kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) yazı yazılacağı açıklandı.
Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nun 58’inci maddesinde Türk bayrağının propaganda için kullanımı yasaklanıyor. İlgili kanun maddesinde, “Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler, bulundurulması yasaktır” deniliyor.
RTÜK’E BİLDİRİLMEDİ
Oy birliği ile verilen kararın YSK tarafından yazılacak yazı ile RTÜK’e bildirilmemesi üzerine söz konusu reklam bugün de televizyon kanallarında gösterilmeye devam etti.
RTÜK’e yazılı bildirimin ise ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu bildirim RTÜK’e yapılmadığı sürece AKP’nin reklamları kanallarda dönmeye devam edecek.

VİDEO